Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka zamířil do Zlína, aby podpořil nástup nového vedení zdejší místní organizace. Pracují v něm nyní, po delší době horké vnitřní debaty, opravdoví sociální demokraté, kterým jde ryze o prospěch obyvatel města, nikoliv o osobní ambice.

Představitelé ČSSD se tak netají radostí, že krajští kolegové mají konečně prostor buňku modernizovat, což ostatně souzní se strategií rozvíjené v současné době na centrální úrovni.

Místní organizaci vede nově Vladimír Drtil, kterému se úspěšně podařilo zbavit vlivu za korupci dříve odsouzeného Martina Janečka a jeho bývalých spolupracovníků. Ti všichni dlouhodobě stranu rozdělovali a znevažovali v očích veřejnosti. Svěží tváře do vedení zlínských sociálních demokratů jednoznačně zaručují obrat kurzu od boje o moc a osobního prospěchu jednotlivců směrem k plodné a ve výsledku ideově jednotné debatě nad problémy a budoucností Zlína.

Věřím, že zlínští kolegové využijí tuto příležitost, aby ještě více otevřeli stranu veřejnosti a přilákali nové lidi

„Ukazuje se, že diskuse uvnitř strany běží správným směrem. Jsem dlouhodobě přesvědčen, že důraz na rozvoj sociálnědemokratických myšlenek výrazně přispívá k pozitivním změnám a odsekává od vlivu ty, kterým bohužel nejde o prospěch lidí ve společnosti, ale o moc. Věřím, že zlínští kolegové využijí tuto příležitost, aby ještě více otevřeli stranu veřejnosti a přilákali nové lidi,“ tvrdí Bohuslav Sobotka s tím, že debata o reformě strany již naplno běží na centrální úrovni.

V samotném Zlíně hraje zásadní roli skutečnost, že ve vedení místní organizace mají zastoupení nejrůznější názorové proudy, neboť to všechny zainteresované motivuje k důležité práci na přípravách volebního programu pro podzimní komunální volby. Právě moderní pojetí regionální politiky se vedle výše načrtnutých témat stalo náplní tiskové konference v Baťově vile, kam předseda strany dorazil

zdroj: www.cssd.cz